7.9.05

Πρέπει να «ντρέπονται» οι Καναδοί…

Γράφει ο
Β.Α. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
email:
lvassilis@hotmail.com

Ένας φίλος έκανε διακοπές στο Μόντρεαλ του Καναδά. Έφυγε από την Ελλάδα, χαρούμενος και πανευτυχής, που θα γλύτωνε από τις καυτές ανάσες της καλοκαιριάτικης Αθήνας. Έφτασε στο αεροδρόμιο του Μόντρεαλ, αλλά μόλις πάτησε τα πόδια του στη γη, τον οδηγήσανε στο τμήμα μεταναστεύσεως!. «Γιατί», ρώτησε απορημένος. «Τα χαρτιά σας, παρακαλώ», του είπε ο αξιωματικός μετανάστευσης του Καναδά. Ευγενέστατα μεν, αλλά ο φίλος δεν καταλάβαινε τι ήθελε στο «immigration”.
Έδωσε τα χαρτιά του, ταυτότητες, άδεια οδηγήσεως, διαβατήριο και μία επαγγελματική ταυτότητα. Είναι λιμενικός. Η ταυτότητά του, φυσικά, είχε τη φωτογραφία του με στολή. Ο αξιωματικός μεταναστεύσεως τον ρώτησε τι είναι αυτή η στολή και ο φίλος του εξήγησε. Τότε ο Καναδός του έδωσε τα χαρτιά του πίσω, του ζήτησε συγγνώμη και του εξήγησε ότι από την Ελλάδα πάνε στον Καναδά Αλβανοί, οι οποίοι, παριστάνοντας τους Έλληνες, γίνονται λαθρομετανάστες στον Καναδά.
- Κι εμείς δεν τους θέλουμε εδώ, τόνισε με έμφαση ο αξιωματικός μεταναστεύσεως του Καναδά.
Επιστρέφοντας μου διηγήθηκε την ιστορία και είπαμε και ΄μείς τα δικά μας.
Το συμπέρασμα ποιό είναι; Ότι καμιά ευνομούμενη χώρα επιθυμεί λαθρομετανάστες. Με κάθε τρόπο τους εντοπίζει και τους διώκει. Η μετανάστευση σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία γίνεται κατευθυνόμενη. Ζητά μετανάστες από ορισμένες χώρες και με ορισμένες ειδικότητες. Η Αυστραλία λ.χ. αυτήν την εποχή ζητά γιατρούς και άλλες ειδικότητες, τους οποίους δέχεται με προϋποθέσεις και έλεγχο. Δεν είναι η χώρα «μπάντε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δώστε».
Οι ευαίσθητοι ψευτοκουλτουριάρηδες θα μιλήσουνε τάχα για ελευθερία, για ρατσισμό, για αγάπη των λαών και άλλα συναφή φληναφήματα. Ξεχνάνε πάντα ότι η ελευθερία σταματά εκεί όπου αρχίζει η πίεση, η ανελευθερία των άλλων. Και οι λαθρομετανάστες δημιουργούν πολλά προβλήματα –εκτός από το γεγονός ότι κάνουν οποιαδήποτε σκληρή και ταπεινή εργασία.
Ίσως το παράδειγμα των Καναδών φρονηματίσει τους δικούς μας αρμόδιους (αν έχουν μείνει στην Ελλάδα ακόμη αρμόδιοι), για να λάβουν αυστηρά μέτρα κατά της λαθρομετανάστευσης.