17.1.06

Η γυναίκα του Καίσαρα και…η τσίπα

Γράφει ο
Β.Α. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

Η κορυφή του παγόβουνου στην υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος ήταν οι δηλώσεις του τέως Υφυπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Χρ. Μαρκογιαννάκη, σε βάρος του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Λινού. Μία υπόθεση που από την αρχή φαίνεται ότι πρωταγωνιστής είναι ο ίδιος ο πολιτικός και θύμα ο αφελής δημοσιογράφος, συνεργάτης, σφουγκοκωλάριος και υπάλληλός του.
Αποκαλύπτεται όμως μία νοοτροπία. Από τη μια ο Πρωθυπουργός και μέλη της Κυβερνήσεως επιθυμούν το ξεκαθάρισμα των βρώμικων λειτουργών της δικαιοσύνης και του παραδικαστικού κυκλώματος, στο οποίο εμπλέκονται, εκτός από τον Γιοσάκη και μητροπολίτες (!) και άλλοι δικηγόροι και η σύζυγος του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Βαληνάκη.
Πέσανε όλοι πάνω στην υπόθεση να βγάλουν εξαρχής λάδι την κυρία Χριστίνα Βαληνάκη και στην ερώτηση των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως ο Υφυπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την έκπληξή του, γιατί βουλευτές υποβάλουν ερώτηση στη Βουλή την ώρα που γίνονται ανακρίσεις, εμποδίζοντας έτσι τη…δικαιοσύνη. Αν δεν είναι αφελές και βλακώδες το επιχείρημα και η απάντηση, τότε ο κ. Βαληνάκης εξαπατά το Κοινοβούλιο και την Κοινή Γνώμη. Αλλά, προ πάντων, εξαπατά τον Πρωθυπουργό, του οποίου είχε την φιλία, τη συμπαράσταση και την πολιτική στήριξη. Ναι, αλλά γιατί και η ηγεσία της αντιπολιτεύσεως κάνει λίγο το «κορόιδο» στην υπόθεση Βαληνάκη; Νομίζουμε ότι το θέμα είναι, μάλλον, απλό. Ο κ. Βαληνάκης από την ώρα που ήρθε από το εξωτερικό διετέλεσε σύμβουλος στο ΥΠΕΞ των κ.κ. Κ. Παπούλια, Θ. Πάγκαλου και Γ. Παπανδρέου. Τώρα, πώς περνά στη ΝΔ είναι ένα άλλο μεγάλο ερώτημα. Γνωρίζουμε, βέβαια, ότι ο Υφυπουργός, από οικογενειακή παράδοση, ανήκει στη ΝΔ, ίσως και λίγο πιο δεξιά και ότι υπηρετεί τυφλά τον φιλελευθερισμό της αμερικανικής παγκοσμιοποίησης με ό,τι πολιτικά σημαίνει αυτό μαζί με τους δύο έτερους καθηγητές κ.κ. Βερέμη και Κουλουμπή.
Το ότι η κυρία Χριστίνα Βαληνάκη μετείχε αμέσως ή εμμέσως στο παραδικαστικό κύκλωμα φαίνεται ότι είναι σαφές, αφού ως συνεργάτις του έγκλειστου στον Κορυδαλλό προϊσταμένου της κ. Σάκη Κεχαγιόγλου, γνώριζε τα πάντα και ίσως προετοίμαζε και τους σχετικούς φακέλους.
Ας πούμε όμως ότι δεν είναι έτσι. Ότι η ανάκριση θα αποδείξει το αντίθετο, τι πρέπει να κάνει το ζεύγος Βαληνάκη αυτήν στιγμή; Ο μεν σύζυγος Υφυπουργός να δείξει ότι έχει τσίπα παραιτούμενος και η κυρία Χριστίνα να μιμηθεί το παράδειγμα της γυναίκας του Καίσαρα…να τον ακολουθήσει, ώσπου να τερματιστεί η δικαστική έρευνα.
Τσίπα και φιλότιμο πάνε μαζί, αν αυτοί από τους οποίους τα ζητάμε δεν είναι ξετσίπωτοι αφιλότιμοι!