16.9.05

Οικόπεδο για το Λαογραφικό Μουσείο Ι.Π. Μεσολογγίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, μετά από έγγραφο του Λαογραφικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσολογγίου, παραχώρησε στην πόλη οικόπεδο για την ανέγερση Λαογραφικού Μουσείου.
Η Κ.Ε.Δ. παραχώρησε, χωρίς αντάλλαγμα, το οικόπεδο, αλλά με τη ρητή υποχρέωση να ανεγερθεί το Λαογραφικό Μουσείο με έξοδα του Συλλόγου. Η αξία του παραχωρηθέντος οικοπέδου ανέρχεται σε 48.900€.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Λαογραφικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσολογγίου, με ανακοίνωσή του ευχαριστεί για τη δωρεά την Κ.Ε.Δ. και τώρα αναζητεί χορηγούς, για να υλοποιηθεί η ανέγερση του Λαογραφικού Μουσείου Ι.Π. Μεσολογγίου. Ανάλογες δημοσιεύσεις έχουν γίνει σε εφημερίδες, περιοδικά και μεταδόθηκαν από ηλεκτρονικά ΜΜΕ.
Οπωσδήποτε αυτό το έργο είναι σημαντικό για την πολιτιστική μας παράδοση, αλλά και για την Ι.Π. Μεσολογγίου, που έχει ανάγκη παρόμοιων έργων.
Το Δ.Σ. του συλλόγου παρακαλεί τους Μεσολογγίτες, αλλά και φίλους του Μεσολογγίου, να γίνουν χορηγοί και ευεργέτες, τα ονόματα των οποίων θα αναγραφούν σε ειδική στήλη στο κτίριο του Λαογραφικού Μουσείου.
Το έγγραφο υπογράφουν ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κων. Παπαδόπουλος και ο γενικός γραμματέας κ. Χρήστος Σιάσος.
Εμείς, με τη σειρά μας, ενώνουμε τη φωνή μας στο κάλεσμα του Συλλόγου και κάνουμε έκκληση σ΄ όλους τους Ρουμελιώτες, αλλά και τους Έλληνες όπου κι αν βρίσκονται, εντός ή εκτός της Ελλάδος, να συνδράμουν αυτό το σημαντικό έργο της ανεγέρσεως Λαογραφικού Μουσείου στην ιερά πόλη του Μεσολογγίου.
Β.Α.Λ.