18.12.05

Επιτυχής η εκδήλωση για τον Σικελιανό

Επιτυχής η εκδήλωση για τον Σικελιανό
από το Κέντρο Ελληνικής Λογοτεχνίας
και Ποίησης «Κωστής Παλαμάς» της ΑΧΕΠΑ


Με εξαιρετική επιτυχία και τη συμμετοχή ομογενών πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών της ΑΧΕΠΑ η εκδήλωση η αφιερωμένη στον Άγγελο Σικελιανό, με κεντρικό ομιλητή τον δημοσιογράφο-συγγραφέα κ. Β.Α. Λαμπρόπουλο, και την παρουσίαση του βιβλίου της κας Ελένης Σιδηρουργού (Sider) με τίτλο «Το κέντημα μιας ζωής». Ο κ. Κώστας Ησαϊας διάβασε χαιρετισμούς του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Παναγιώτη Σκανδαλάκη, της αντιδημάρχου Αθηναίων κας Καλλιόπης (Κέλλυ) Μπουρδάρα και του αντιδημάρχου της Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Δημ. Μαντζουράτου.
Στη συνέχεια ο κ. Β.Α. Λαμπρόπουλος, ως εκπρόσωπος φορέων από την Ελλάδα, επέδωσε βραβεία και αναμνηστικά σε ομογενείς, οι οποίοι παραβρεθήκανε και πήρανε τον λόγο με πολύ συγκίνηση:
· Από το 21ο Συμπόσιο Πεζογραφήματος και Ποίησης, που συνδιοργάνωσαν το Καφενείο Ιδεών, ο Δήμος Σαλαμίνας, η Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών και ο όμιλος UNESCO Πειραιώς και Νήσων, στους Γιώργο Μακρίδη (τέσσερα λογοτεχνικά βραβεία), στο Κέντρο Ελληνικής Λογοτεχνίας και Ποίησης «Κωστής Παλαμάς», για την πεντάχρονη πολιτιστική προσφορά του στη ΝΝΟ, στην Κλειώ Δημοπούλου και τον Αντώνη Β. Λαμπρόπουλο, για το ντοκυμαντέρ «50 χρόνια θέατρο». Επίσης ο κ. Β.Α. Λαμπρόπουλος μετέφερε και τον χαιρετισμό του προέδρου του συμποσίου λογοτέχνη και δημοσιογράφου κ. Ντίνου Κουμπάτη.
· Ο ομιλητής πρόσφερε αναμνηστικά και κομβιοδόχες του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών (είναι αρχισυντάκτης της εφημερίδας του «Ρουμελιώτικη Εστία») και το Δήμο της ιεράς πόλεως Μεσολογγίου στους: Δημήτρη Ντάνα, Σπύρο Μπίλιο, Τζούλη Μιχαλοπούλου (στην μνήμη του άντρα της Σωκράτη), Αθ. Καραθάνο (πρόεδρο Ευρυτάνων), Γιάννη Καλλιμάνη (γενικό γραμματέα του Κέντρου «Κωστής Παλαμάς»), Θέμη Καλό (δημοσιογράφο), Δημ. Κλέτσο, Γιώτα Χάρρις, Χρ. Γραβάνη, Δήμητρα Γάλλου (πρόεδρο της Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδος), Πέτρο Πρίντεζη (ηθοποιό), Χρήστο Χριστογιώργη (αντιδήμαρχο Μπέργουντ), Γιώργο Λιανό (πρόεδρο του Κέντρου «Κωστής Παλαμάς»), Κώστα Ησαϊα, Πηνελόπη Λιανού, Θόδωρο και Τασία Κωνταντίνου (εκδότες της εφημερίδας «ο Κόσμος»), Κική Μπέττυ (ηθοποιό), Γιάννη Ιακώβου (κλινικό ψυχολόγο), Σταύρο Βλάχο, Ι. Γράψα, Δημ. Σκιαδόπουλο και Βασίλη Τζαβέλα (αντιπρόεδρο του Κέντρου «Κωστής Παλαμάς»). Απήγγειλε η κα Κική Μπέττυ.
Από το γενικό προξενείο της Ελλάδος παραβρεθήκανε ο κ. Ιωάννης Πυρόβολος, η συντονίστρια εκπαίδευσης κα Αλεξάνδρα Γούλα και η κα Παναγιώτα Τζίνου, ο αντιδήμαρχος Burwood κ. Χρήστος Χριστογεώργης, ο δημοτικός σύμβουλος Rockdale κ. Βαγγέλης Ανέστης, ο δικηγόρος κ. Γιάννης Θεοδωρίδης.