16.9.05

Προτομή του Σικελιανού στο…πάτωμα

Πριν δύο χρόνια είδαμε την προτομή του Άγγελου Σικελιανού στο πάτωμα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων. Ρωτήσαμε έναν υπάλληλο γιατί ήταν εκεί και μας είπε ότι γίνεται τακτοποίηση του χώρου. Μετά από λίγους μήνες, σε άλλη εκδήλωση, η προτομή ήτανε πάλι εκεί, στο πάτωμα, κοντά στην πόρτα του καφενείου του Πνευματικού Κέντρου. Μετά από ένα χρόνο βρήκαμε την προτομή του Ποιητή να βρίσκεται ακόμη στο πάτωμα στο βάθος του διαδρόμου του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων. Στο σημείο αυτό αντιμετώπιζε το πλήθος των επισκεπτών, που ερχόντουσαν για τις διάφορες εκθέσεις στις απέναντι αίθουσες.
Φίλοι, κι εμείς, βέβαια, διερωτηθήκαμε, πώς γίνεται να υπάρχει αντιδήμαρχος πολιτιστικών, διευθυντής του Πνευματικού Κέντρου και άλλοι παρατρεχάμενοι, οι οποίοι δεν ευαισθητοποιούνται να βάλουνε σ΄ ένα βάθρο, όπως το αξίζει, τον Άγγελο Σικελιανό. Φαίνεται ότι η προτομή του Ποιητή δεν αποτελεί πολιτιστικό αγαθό και ο δημιουργός δεν αξίζει της τιμής τους. Φαίνεται ότι περίσσεψε ανάμεσα από τις πολλές άλλες προτομές, που παραγγείλανε οι προηγούμενοι δήμαρχοι, για να διαιωνίσουνε την υστεροφημία τους, βάζοντας στο πλάι το όνομά τους, ότι τάχα εκείνοι ήταν οι εμπνευστές του έργου!
Μήπως η δήμαρχος Αθηναίων κα Ντόρα Μπακογιάννη πρέπει να τραβήξει πολλά αυτιά; Ακόμη και να αντικαταστήσει όλους αυτούς τους «πολιτιστικούς» αρμόδιους;
ΒΑΛ