25.9.05

ΟΙ ΘΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Κεραυνός εν αιθρία ήταν η απόφαση της Υπουργού Παιδείας κας Μαριέττας Γιαννάκου να ανωτατοποιήσει τέσσερις εκκλησιαστικές σχολές, κάτω από συνθήκες ειδικού καθεστώτος, που, μάλλον, δεν αντέχουνε να σταθούν, όταν θα κριθούν από ευρωπαϊκά δικαστήρια και όργανα.
Ανάμεσα στα τόσα φλύαρα που ειπωθήκανε, για δικαιολογίες, ότι τάχα και άλλες χώρες έχουν παρόμοιες σχολές, οι «δικηγόροι» του ισχυρισμού ψεύδονται ασύστολα, γιατί:
Πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχουν κρατικές ανώτατες εκκλησιαστικές σχολές.
Οι εκκλησιαστικές σχολές, λειτουργούν με την ευθύνη των Εκκλησιών, σ΄ όλα τα κράτη. Το επίπεδό τους κρίνεται και παρέχεται το δικαίωμα να είναι πανεπιστήμια, αλλά εκτός των Πανεπιστημίων και εκτός του ακαδημαϊκού κύκλου σπουδών. Έτσι ήταν η Σχολή της Χάλκης, έτσι είναι η Θεολογική Σχολή της Βοστώνης, έτσι είναι η Θεολογική Σχολή της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, έτσι είναι το Καθολικό Πανεπιστήμιο Γρηγοριάνα του Βατικανού στη Ρώμη, ο Άγιος Σέργιος του Παρισιού κ.λπ. Το Κράτος δεν έχει καμιά σχέση με τα «Πανεπιστήμια» αυτά, που είναι αποκλειστικά όργανα της Εκκλησίας. Απ΄ αυτήν χρηματοδοτούνται, αυτή διορίζει καθηγητές, αυτή τις χρηματοδοτεί.
Στην Ελλάδα η σημερινή Κυβέρνηση επέλεξε να πρωτοτυπήσει και, για μια ακόμη φορά, να συγκρουστεί με την πλειοψηφία της κοινής γνώμης και τα ευρωπαϊκά όργανα. Θέλησε να ξοφλήσει τα γραμμάτιά της προς τον κ. Χριστόδουλο και τον σκληρό πυρήνα του περιβάλλοντος του, το οποίο επιδιώκει να δημιουργήσει σχολές παραγωγής οργάνων προπαγάνδας και εκκλησιαστικού γενιτσαρισμού. Και όχι μόνο αυτό, γιατί οι σχολές αυτές, κλειστής φοίτησης με οικοτροφεία, παράγουν και αρρωστημένα άτομα, φαινόμενο που ισχύει και σήμερα.
Καθώς παρακολουθούμε αυτόν τον ολισθηρό δρόμο πολιτικής συναλλαγής θυμηθήκαμε κάποιες άλλες εποχές εκκλησιαστικού σκοταδισμού, όπου προσωπικότητες της διανόησης είχανε μιλήσει για την αρρωστημένη νοοτροπία των εκπροσώπων της Εκκλησίας. Παραθέτουμε τα λόγια τους, για ενημέρωση, αλλά και σωφρονισμό ορισμένων πολιτικών, που με τις πράξεις τους επιστρέφουν στον μεσαίωνα:
«Πίστη είναι να μη θέλεις να μάθεις τι είναι αληθινό», Φρειδερίκος Νίτσε.
«Η άγνοια είναι η νύχτα του νου, μια νύχτα δίχως αστέρια και φεγγάρι», Κομφούκιος.
«Οι φιλόσοφοι είπανε πολλές κακίες για τους κληρικούς. Οι κληρικοί είπανε πολλές κακίες για τους φιλόσοφους. Οι φιλόσοφοι όμως ποτέ δεν σκοτώσανε κληρικούς, ενώ οι κληρικοί σκοτώσανε πολλούς φιλόσοφους», Ντενί Ντιντερό.
«Καταργήσατε της Θεολογίες. Καθ΄ ο προσβλητικές δια τον Θεόν, ανάξιες δια τον άνθρωπον και αντιπροοδευτικές δια το ανθρώπινον γένος», Ανδρέας Λασκαράτος.
«Με καταραστήκατε, άγιοι Πατέρες, εγώ σας δίνω την ψυχή μου. Εύχομαι η συνείδησή σας να είναι τόσο καθαρή όσο η δική μου και να είστε τόσο ηθικοί και τόσο θρησκευόμενοι όσο είμαι εγώ», Νίκος Καζαντζάκης.

Στα παραπάνω δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτε άλλο, παρά μόνο ότι η σημερινή Κυβέρνηση δεν μπορεί να έχει καμιά, μα καμιά σχέση, με τις Κυβερνήσεις της ΝΔ της περιόδου 1974-1981. Η αντιδημοκρατική μετάλλαξή της είναι τόσο αναχρονιστική, σε όλους τους τομείς, που μας τρομάζει το νέο της πρόσωπο!