20.5.06

ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ;

Γράφει ο

Β.Α. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

E-Mail: lvassilis@hotmail.com


Σε χρόνο ρεκόρ αναγκάστηκε σε παραίτηση ο γενικός γραμματέας κοινωνικών ασφαλίσεων Δημ. Κωστόπουλος, γιατί έκανε δηλώσεις, σχετικά με την απάτη στο χρηματιστήριο, λέγοντας ότι ο Κ. Καραμανλής έδωσε οδηγίες να μην αναφερθούν ονόματα όσων έπαιξαν σ΄ αυτό και αποκομίσανε χρήματα. Ο Δημ. Κωστόπουλος άφησε να εννοηθεί ότι ανάμεσα στα ονόματα των πρώην υπουργών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται και σημερινοί υπουργοί και στελέχη της ΝΔ. Με απλά λόγια, δηλαδή, ο Δημ. Κωστόπουλος μας είπε ότι η συγκάλυψη του χρηματιστηρίου έγινε και με απόφαση και εντολή του Πρωθυπουργού!

Ο Δημ. Κωστόπουλος είναι ένα παλαιό στέλεχος της παράταξης. Βρίσκεται σ΄ αυτήν από νέος, από φοιτητής, με πλούσια δράση στο φοιτητικό κίνημα και από τα ιδρυτικά μέλη της ΝΔ το 1974. Ήταν βουλευτής, πρόεδρος στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, κορυφαίο στέλεχος σε ανώτατα όργανα της ΝΔ και τώρα γενικός γραμματέας κοινωνικών ασφαλίσεων. Δεν είναι, επομένως, ένα τυχαίο στέλεχος. Είναι ένας πολιτικός με γνώσεις και εμπειρία. Αυτά που είπε πρέπει να τα είπε μετά από σκέψη και με γνώση λόγου. Τα λέει, άλλωστε, επανειλημμένα ο Μιλτιάδης Έβερτ, κάθε τόσο. Δεν είναι καινούργια, αλλά φαίνεται ότι επελέγη ο «αποκεφαλισμός» του Δημ. Κωστόπουλου, για να σκεπαστούν άλλα γεγονότα, μεταξύ των οποίων η παραίτηση του Γιώργου Βουλγαράκη, που έπρεπε να είχε γίνει αυτοβούλως, μετά την αποκάλυψη των στοιχείων των ευθυνών του από τον εισαγγελέα.

Είναι η παραίτηση του Δημ. Κωστόπουλου επιλεκτική. Δεν έχει την κάλυψη του Πρωθυπουργού, όπως ο Γιώργος Βουλγαράκης, ή προηγουμένως ο Σάββας Τσιτουρίδης ή ο Ι. Βαληνάκης, του οποίου η γυναίκα ήταν ανακατεμένη στο παραδικαστικό κύκλωμα. Σιγή επικρατεί γι΄ αυτούς.

Υπάρχει όμως και η ταμπακέρα. Καλά οι δηλώσεις Κωστόπουλου. Τα ΜΜΕ ασχολούνται μ΄ αυτήν και με τη διαδικασία παραίτησης, ε, και; Τι μας ενδιαφέρει αν τον κάλεσε ο Τσιτουρίδης και ύστερα από μιας ώρας συνάντηση παραιτήθηκε νυχτιάτικα; Ουδόλως μας ενδιαφέρει ο τρόπος της παραίτησης. Εμάς μας ενδιαφέρουν όσα είπε ο Δημ. Κωστόπουλος. Είναι αλήθεια ότι ο Πρωθυπουργός έδωσε εντολή να συγκαλυφθούν τα ονόματα γαλάζιων και πράσινων «παικτών» του χρηματιστηρίου; Εκεί βρίσκεται το πρόβλημα, της βρωμερής υπόθεσης που έβλαψε οικονομικά ενάμιση εκατομμύριο Έλληνες.

Άρα, ο κ. Κώστας Α. Καραμανλής οφείλει να εξηγήσει αν αυτά που είπε ο Δημ. Κωστόπουλος αληθεύουν. Τώρα δεν μένει παρά να αποκαλυφθούν τα ονόματα των «παικτών» του χρηματιστηρίου. Ο κ. Μιλτιάδης Έβερτ είναι καιρός να κάνει αποκαλύψεις και να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα, αλλιώτικα θα ψάξουμε εμείς οι δημοσιογράφοι και θα βγάζουμε ονόματα, γιατί όλο και κάποιους απ΄ αυτούς τους κυρίους τους γνωρίζουμε, ως νεόπλουτους χρυσοθήρες, που επωφεληθήκανε με την χρηματιστηριακή πυραμίδα!