13.6.06

Πουλιέται η Κύπρος με βίλες και δημοψήφισμα;

Γράφει ο Β.Α. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

E-Mail: lvassilis@hotmail.com

site: vdorikos.blogspot.com


Η βόρειος Κύπρος, τα κατεχόμενα από την τουρκική εισβολή εδάφη της, έχουν βγει στο σφυρί και πουλιούνται σε Άγγλους. Η πληροφορία δεν είναι καινούργια, αλλά ανατροφοδοτήθηκε τώρα εξαιτίας της διαφημιστικής εκστρατείας πωλήσεων που γίνεται μέσω του διαδικτύου. Μεσίτες διαφημίζουν σπίτια, επαύλεις και άλλα κτίρια στην περιοχή της Αμμοχώστου και της Καρπασίας, τα οποία πουλιούνται γύρω στα 140 με 170.000 €. Στο διαδίκτυο βρίσκει όποιος ενδιαφέρεται φωτογραφίες των σπιτιών και της γύρω περιοχής, τα στοιχεία τους και τις τιμές. Τα σπίτια είναι καινούργια, γιατί στα παλαιά έχουν εγκατασταθεί άποικοι από την Τουρκία. Τα στοιχεία που έχουμε είναι ότι το 1974 η περιοχή είχε περίπου 70.000 Τουρκοκύπριους και σήμερα η βόρειος περιοχή της Κύπρου έχει 240.000 κατοίκους!

Με απλά λόγια η κατακτημένη περιοχή της Μεγαλονήσου έχει κατοικηθεί πλήρως από Τούρκους και ένα μεγάλο μέρος της τουριστικής περιοχής της από Άγγλους και άλλους Ευρωπαίους αγοραστές!

Ας δούμε όμως και μία άλλη πτυχή του προβληματισμού μας.

Πριν λίγες ημέρες έγινε δημοψήφισμα στο Μαυροβούνιο για να αποφασίσει ο λαός αν επιθυμεί την ανεξαρτησία του από τη νέα Γιουγκοσλαβική ομοσπονδία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε θέσει όρο ότι θα συμφωνήσει με την ανεξαρτητοποίηση αν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα είναι 55,1%. Έγινε, λοιπόν, το δημοψήφισμα στο Μαυροβούνιο και το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά 51,1%, οπότε η ΕΕ δέχτηκε πανηγυρικά το αποτέλεσμα!

Το Μαυροβούνιο με 400.000 κατοίκους ήταν συνδεδεμένο σε ομοσπονδία με τη Σερβία από το 1910 και μέσα σε μία ημέρα κατέστη ανεξάρτητο κράτος. Προηγουμένως υπόγειες διαπραγματεύσεις μάλλον οδήγησαν σ΄ αυτό το «δημοκρατικό» δημοψήφισμα και το Μαυροβούνιο χρησιμοποιούσε ως νόμισμα το Ευρώ και όχι το γιουγκοσλαβικό δηνάριο. Η απόσχιση έγινε δημοκρατικά και νόμιμα! Έτσι φαίνονται όλες οι διαδικασίες, για τις οποίες πανηγύρισαν οι Μαυροβούνιοι και οι λαοί των άλλων κρατών και εμείς εδώ στην Ελλάδα με κορυφαίους πανηγυριστές τα ΜΜΕ.

Αν –και το ερώτημα δεν είναι ρητορικό- η ΕΕ και οι ΗΠΑ που υποθάλπουν παρόμοιες κινήσεις, αποφανθούν και μέσω του ΟΗΕ, στη βόρειο Κύπρο γίνει δημοψήφισμα για να εκτιμηθεί η βούληση του λαού αν θέλει να είναι ενωμένη ή να αποτελέσει άλλο κράτος, τι θα γίνει; Αν, δηλαδή, η ΕΕ και οι λοιποί δημοκράτες ηγέτες ζητήσουν να γίνει δημοψήφισμα με κατώτατο όριο το 55,1% τι λέτε ότι θα βγει το αποτέλεσμα; Τι θα ψηφίσουν οι 240.000 Τουρκοκύπριοι και Τούρκοι έποικοι; Θα ταχθούν υπέρ ενός ανεξάρτητου κράτους, οπότε οι Ευρωπαίοι δημοκράτες θα δεχτούν το αποτέλεσμα πανηγυρικά και θα πείσουν και εμάς κατά το προηγούμενο του Μαυροβουνίου ή όχι;

Μία σκέψη διατυπώνουμε την οποία δεν είδαμε να συζητούν οι «αρμόδιοι» παντός τηλεοπτικού παραθύρου, παντογνώστες πολιτικοί, διπλωματικοί, δημοσιογράφοι, διεθνολόγοι και καθηγητές!

Νομίζετε ότι δεν προετοιμάζεται ένα τέτοιο γεγονός, στο οποίο με τις δημοκρατικές διαδικασίες θα μας αποστομώσουν για να πετύχουν οι ίδιες δυνάμεις ό,τι δεν κατάφεραν με το σχέδιο Ανάν;

Εμείς το υποψιαζόμαστε, αν το υποψιάζεστε και εσείς κοιτάξτε να ξυπνήσετε τους πολυσχιδείς πολιτικούς μας, που τυρβάζουν στα ΜΜΕ περί όλων των μετεωρολογικών φαινομένων…