21.8.06

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - AHEPA NSW

Αύγουστος 2006

Αφιέρωμα στο Λόρδο Βύρωνα

Πολιτιστικές εκδηλώσεις

της ΑΧΕΠΑ στο Σίντνεϊ

Εκδήλωση αφιερωμένη στον λόρδο Βύρωνα, οργανώνει την Κυριακή 03 Σεπτεμβρίου το Κέντρο Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και Ποίησης «Κωστής Παλαμάς» της ΑΧΕΠΑ στο Σίντνεϊ (αίθουσα ΑΧΕΠΑ στο Ροκντέιλ). Ομιλητές θα είναι ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Β.Α. Λαμπρόπουλος (έφορος δημοσίων σχέσεων του Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών), η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακώρυ κυρία Ελισάβετ Κεφαλληνού και μέλη της Βυρωνικής Εταιρείας Αυστραλίας. Οι ομιλητές θα παρουσιάσουν το ποιητικό έργο του λόρδου Βύρωνα, λεπτομέρειες από την ζωή του στην Ελλάδα, τονίζοντας το φιλελληνισμό του, καθώς και τη συμβολή του στην εμψύχωση των αγωνιστών του Μεσολογγίου.

Το Κέντρο «Κωστής Παλαμάς» σε σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων θα παρουσιάσει την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου τέσσερα νέα βιβλία, μεταξύ των οποίων τη νέα ποιητική συλλογή του Β.Α. Λαμπρόπουλου με τίτλο «Με του βοριά τα φτερά», με εισηγητή τον λογοτέχνη Γιώργο Μακρίδη. Θα απαγγείλουν η Κική Μπέτυ και η Δήμητρα Μηλάτου. Θα προλογίσουν και θα μιλήσουν ο πρόεδρος του Κέντρου κ. Γιώργος Λιανός και ο γραμματέας κ. Γιάννης Καλλιμάνης. Την ίδια ημέρα θα παρουσιαστούν τρία νέα βιβλία της κυρίας Πιπίνας Έλις με εισηγητές τους Β.Α. Λαμπρόπουλο και Δημ. Καμετόπουλο.

Τέλος, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου θα δοθεί δείπνο με συζήτηση και συμμετοχή του κοινού, με θέμα «τα αρχαία ελληνικά μυστήρια».

Κατά τις εκδηλώσεις θα επιδοθούν αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα στους συντελεστές τους, από φορείς της Ελλάδος.

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ

Παράκληση για τη δημοσίευση

ή την ανακοίνωση

Πληροφορίες: Sydney (00612) 95 29 61 47 - Αθήνα 69 77 77 29 75