21.10.06

Ο Βασίλης Α. Λαμπρόπουλος (1942-2006)

Β.Α.Λ.δημοσιογράφος-συγγραφέας,
τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ, μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων,
της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών,
του Συλλόγου «Κωστής Παλαμάς» Ι.Π. Μεσολογγίου,
της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών του Συνδ. Ιστορικών Συγγραφέων,
εκπρόσωπος για την Ελλάδα του Κέντρου Ποίησης και Νεοελληνικής Λογοτεχνίας «Κωστής Παλαμάς» της ΑΧΕΠΑ στο Σίντνεϊ και της Έν. Ελλ. Λογοτεχνών και Καλλιτεχνών Αυστραλίας,
του Συλλ. Μεσολογγιτών Αττικής, μέλος του Συλλ. Απογόνων της Εξόδου του Μεσολογγίου,
του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών και υπεύθυνος της εφημερίδας «Ρουμελιώτικη Εστία»,
Μέλος του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός».
...
Εργάστηκε από το 1964 ως το 1992 στις ημερήσιες εφημερίδες των Αθηνών ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, ΑΘΗΝΑΪΚΗ, ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, σε περιοδικά (ΕΠΙΚΑΙΡΑ), σε ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς (ΕΡΤ, ΥΕΝΕΔ, Αθήνα 9,84, Ωχ FM, 2ΜΜ και Ράδιο Σύμπαν του Σίντνεϊ, στις εφημερίδες ΤΟ ΒΗΜΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ, ΠΑΤΡΙΔΑ του Σίντνεϊ, ο ΚΟΣΜΟΣ του Σίντνεϊ, ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ της Περθ). Κείμενά του δημοσιεύονται σε πολλά περιοδικά και εφημερίδες της Ελλάδος και του εξωτερικού, ενώ διατήρησε πολυετή συνεργασία με όλα τα έντυπα και τα ΜΜΕ της επαρχίας Μεσολογγίου, καθώς και με τους πολιτιστικούς φορείς της Ι.Π. Μεσολογγίου. Συμμετείχε ως επιμορφωτής σε σεμινάρια (θέματα επικοινωνίας, δημοσίων σχέσεων και γραφείων τύπου), διαλέξεις και ομιλίες, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (Αυστραλία, Κύπρο, Αίγυπτο, Αμερική κ.τλ.). Έχει εκδώσει εξήντα βιβλία, μελέτες, έρευνες, ταξιδιωτικά, παιδικά, ιστορικά, δοκίμια και μυθιστορήματα με ιδιαίτερη αγάπη όμως στα ποιητικά.
...
Διετέλεσε ειδικός σύμβουλος του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, του ΟΤΕ, της Τράπεζας Αθηνών, της Γενικής Γραμματείας Δασών και Περιβάλλοντος, της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και μέλος της Συνοδικής Επιτροπής Τύπου της Εκκλησίας της Ελλάδος, μέλος και πρόεδρος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ (1986-1992), πρόεδρος του Στεγαστικού Συνδέσμου μελών της ΕΣΗΕΑ και υπήρξε μέλος του Μικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ.
...
Έχει τιμηθεί με εύφημες μνείες, τιμητικά διπλώματα και μετάλλια από Πατριαρχεία (Ιεροσολύμων-Αλεξανδρείας), Εκκλησίες (Ιερά Σύνοδο Εκκλησίας της Ελλάδος, Άγιο Όρος, Ιερά Αρχιεπισκοπή Σινά), την Ιερά Μονή Πάτμου, την Ιερά Μονή Πεντέλης, την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους, το Λαογραφικό Σύλλογο Μεσολογγίου, το Σύλλογο Γυναικών Μεσολογγίου “Η Θυσία», την εφημερίδα «Ακρόπολις, την ΑΧΕΠΑ Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, την ΑΧΕΠΑ Νέας Νοτίου Ουαλίας, την ΑΧΕΠΑ Ουέλινγκτον Νέας Ζηλανδίας, το Δήμο της Ι.Π. Μεσολογγίου, το δήμο Ροκντέιλ του Σίντνεϊ, την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών και Καλλιτεχνών Αυστραλίας, την Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδος Σίντνεϊ, τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, την ΟΝΝΕΔ, τη ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών και πολλούς άλλους οργανισμούς, φορείς και δήμους.
...
Αποφοίτησε από τα Ναυτικά Εκπαιδευτήρια Οινουσσών Χίου «Διαμαντή και Καλλιόπης Πατέρα». Σπούδασε Θέατρο, δημοσιογραφία, δημόσιες σχέσεις. Ειδικεύτηκε με σεμινάρια σε θέματα διεθνών σχέσεων, ευρωπαϊκής πολιτικής, κοινωνιολογίας, ψυχολογίας των ΜΜΕ, δημοσίων σχέσεων, τεχνικής εντύπου, ραδιοφωνικής τεχνικής, δημοσιογραφίας, ελληνικής γλώσσας και δημοσιογραφίας, στατιστική και δημοσκοπήσεις (Ίδρυμα Αντενάουερ, Εταιρία Δημοσίων Σχέσεων, ΕΛΚΕΠΑ, ΕΣΗΕΑ, ΣΕΠ, ΟΤΕ, εφημερίδα ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, Ένοπλες Δυνάμεις, ΕΙΡ).
...
Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος ήταν νυμφευμένος με την Κατερίνα Κρίνου με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά και πρόσφατα 2 εγγόνια.
...
Η σωρός του θα βρίσκετα από την Τρίτη 24 Οκτωβρίου στον οικογενειακό τάφο της οικογένειάς του στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου που τόσο αγάπησε.

"Ο Ποιητής δεν πεθαίνει, είναι ο κόσμος του που σταματά να φέγγει"