1.10.05

Επανήρθε η επταετία του εκκλησιαστικού φασισμού!

Δεν μας κάνει καμία εντύπωση η συμπεριφορά του αρχιεπισκόπου και η επιμονή του να κατασκευάσει εκκλησιαστικές σχολές όλων των βαθμίδων, οι οποίες να βρίσκονται κάτω από μία αναχρονιστική (δική του) καθοδήγηση. Σχολές, οι οποίες θα παράγουν εκκλησιαστικούς Χομεϊνί, φανατικούς, που δεν θα θέλουν να μάθουνε την αλήθεια και δεν θα την αναζητούν. Θα είναι πέρα ως πέρα δογματικοί, καθηλωμένοι σε ρητά και γραφές με εβραϊκές ρίζες.
Ο αρχιεπίσκοπος, εξάλλου, και οι συν αυτώ, έχουν εκτραφεί σε εκκλησιαστικά σωματεία, με την ίδια νοοτροπία και με το ίδιο σκεπτικό δημιουργήσανε την «Χρυσοπηγή», για να παρακολουθούνε την εκκλησιαστική ζωή κι απέξω με λαϊκούς-φανατικούς, θρησκευόμενους ειδικού τύπου.
Τα ίδια έκανε επί επταετίας και ο Ιερώνυμος, ο οποίος προσπάθησε να κατασκευάσει παρόμοιες σχολές, αλλά δεν του βγήκε. Αργότερα, όλοι αυτοί, οι εναπομείναντες στον εκκλησιαστικό κορμό, προσπαθήσανε να πείσουνε τον μακαριστό Σεραφείμ να δημιουργήσει εκκλησιαστική ακαδημία, που θα στεγαζότανε στο Διορθόδοξο Κέντρο Πεντέλης (που διευθύνει σήμερα ένας περίεργος εκ Βόλου λαϊκός) και θα είχε πρύτανη τον, μητροπολίτη τότε Ανδρούσης, (τωρινό αρχιεπίσκοπο Αλβανίας) Αναστάσιο. Δεν υποχώρησε ο Σεραφείμ, γιατί έβλεπε μακρύτερα και καταλάβαινε πού το πηγαίνανε οι Χρυσοπηγιώτες και όλοι οι άλλοι θρησκευόμενοι «στρατιώτες» των εξωεκκλησιαστικών σωματείων, που είναι κι αυτοί κάτι σαν το Opus Dei της Δυτικής Εκκλησίας.
Ο Ιερώνυμος προχωρούσε κι ένα σχέδιο να κάνει τουριστικές επιχειρήσεις με οικόπεδα της Εκκλησίας και Τράπεζα, διορίζοντας, μάλιστα, πρώτους οργανωτές τους Κομηνό (διετέλεσε διοικητής της Εθνικής Τράπεζας της Επταετίας) και τον Γιάννη Παλαιοκρασά, προερχόμενο, άλλωστε, από τέτοια εκκλησιαστικά σωματεία, που λειτούργησε ως πολιτικός με αυτή τη νοοτροπία, περνώντας αιφνιδιαστικά μεταμεσονύχτια τροπολογία, για να… δικαιωθούν οι απομακρυνθέντες χουντικοί επίσκοποι και μητροπολίτες. Ήταν μια προσπάθεια της τρόικας και άλλων να δημιουργήσουνε πρόβλημα στον αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ.
Τώρα ο κ. Χριστόδουλος, αφού σκέπασε τα σκάνδαλα, κουκούλωσε τις καταγγελίες σε βάρος προσώπων της "Χρυσοπηγής" (και του γέροντά του) και έκλεισε τις ανακρίσεις, προχωρά ακάθεκτος στη δημιουργία ανωτάτων σχολών, με τη βοήθεια της εριτίμου Υπουργού Παιδείας και την έγκριση της «φιλελεύθερης» Κυβερνήσεως του μεσαίου χώρου. Με τη φασίζουσα αυτήν κίνηση διαφωνήσανε φοιτητές, γυναικεία σωματεία, σύλλογοι, καθηγητές ΑΕΙ και λοιποί, αλλά δεν βαριέσαι, η δεξιά του Κυρίου βρίσκεται στα δεξιά της πολιτικής ζωής του τόπου.